11 Nisan 2013 Perşembe

Hafta sonu yoga yaptık, mutluyuz! ^.^


Merhaba,
Bir süredir sizden uzak kaldık. O kadar çok çalışıyoruz ki yetişemez olduk.
Ama hayatımızda tabi ki renk var.
Worry ile birlikte Yoga yaptık hafta sonu.
Ne yalan söyleyelim, hala etkisindeyiz.
Her şey benim Worry’ye “çok gerildin toplantılar yüzünden bak sırtın filan tutulacak” dememle başladı.
Ya sırtım tutulur, yatmak zorunda kalırsam diye telaştan tüm gün internette ne yaparım diye araştırmış. Yogaya karar vermiş, bir de Facebook’ta İda Yoga’yı bulmuş, hatta ikimizin adına randevu almış. Sistemleri, ister Kadıköy Moda Gönüllü Evi’nde, ister b.a.s.i.c stüdyolarında (www.basic.com.tr) , isterseniz de belirleyeceğiniz bir mekanda özel ders şeklinde işliyormuş.
Worry insanlar arasında düşmekten korktuğu için bizim tercihimiz ofisimizde özel ders şeklinde oldu ^.^
Tabi burada yazdığım kadar kolay olmadı her şey. Worry önce rahat tişört, tayt ve yoga matı alışverişine çıkıp 2 gün ortalıkta görünmedi, sonra acaba becerebilecek miyim korkusuyla internette izlediği yoga hareketlerini yapmaya çalışırken yakaladık, ofis çalışanları olarak Worry’i gözetim altına aldık, gevşeyeyim derken kendini sakatlayacak haberi yok.
Bir de yemek mevzusu var tabi, tam baş aşağı bir hareket yaparken kusmamak için midenin de hafif olması gerek, haydi bakalım hafif besleneceğiz diye bir sürü yemek tarifi bulup denemeler başladı. Worry şu anda bir yoga mastırı kadar bilgiye sahip, daha bir gün önceden yogadan 2 saat önce yiyeceğimiz yemeğin derdine düştük desem abartmış olmam.
Yoga eğitmenimiz Zeynep Yılmaz 11.00’da ofisimizdeydi. Hepimiz ip gibi dizildik, yeni tişörtlerimiz, taytlarımız ve ilk defa karşılaştığımız matlarımızla okul çocuğu gibiydik.
Zeynep öncelikle, ofiste doğru oturma ile ilgili kısa bilgiler verdi ve tabi Worry hepsini not etti. Mesaimizden zaman çalmamız her zaman mümkün olamayabilir. Bu yüzden ofiste çalışmaya birkaç dakikalık aralar vererek yapabileceğimiz rahatlama hareketlerinden konuştuk ve bütün hafta büyük heyecanla beklediğimiz yoga dersimiz başladı.
Derse meditasyonla başladık. Sonra ısınma hareketleri. Tam esnemeye geçecektik ki Worry hayatımda duyduğum en yüksek sesli çığlığı attı. Esnerken beli acımış gibi hissetmiş. Bakın acımış değil, öyle hissetmiş. Zeynep onu rahatlatacak birkaç hareket daha yaptırttı ve derse devam ettik. Arkaya ve öne eğilmelerde tüm kanın vücudumuzda gittiği her damarı hissettiğimi söyleyebilirim. 10 dakikalık dinlenme pozuna geçtiğimizde biz 1 saattir yoga yapmış olduğumuza inanamıyorduk. Kendi içindeki sakinliği ve ahengi sanki zaman akışını değiştiriyor. Ders bittiğinde daha mutlu insanlardır, birimiz hariç, Worry!
Çünkü herkesin ajandasını yan yana koyan Worry diğer ders için uygun gün aramaya başladı bile, üstün olasılık hesaplamalarının arasına girmek istemediğimiz için onu ajandalarıyla baş başa bıraktık.
Hepimizin matı çantasıyla birlikte ofisteki dolapta diğer dersi ve Zeynep’i bekliyor.
Normalde haftada 2 ders almamız ideal olanı ama büyük ihtimal biz haftada 1 ders ve günlük ofiste yapabileceğimiz gevşeme hareketleriyle yogayı hayatımıza sokacağız.
Worry ondan beklenmeyecek bir performansla hepimizin hayatına yenilik getirdi.
Bizde benzer bir hareketi bisikletle yapmayı planlıyoruz ama şimdilik bu bir sır.
^.^
Sevgiler,
Happy


              Biz poz veremedik, Worry tayt bize yakışmadı dedi :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder