14 Mayıs 2013 Salı

Pasta Canavarı'nın Don't Worry Be Happy kurabiyeleri!


Kutlama yapmak için özel günleri beklemeyenlerdeniz.
Geçen hafta işlerimiz yoğun olduğu kadar keyifli de geçti.
Bu sebeple, bunu ofiste çalışma arkadaşlarımızla bir 5 çayında kutlayalım dedik.
Ama malum Worry için bu işler çok mühim.
Hemen bize özel kurabiyeler yapacak bir yer aramaya başladı.
Bugünün bize özel kurabiyelerini Pastafaryan yaptı. Tabi iş yapılırken markanın sahibi ve pastaların ustası olan Gülşah'la sohbet etme şansımız da oldu. O kadar keyifli anlattı ki işini bu hafta salının "Dikkat Dikkat"i o olsun istedik.
Worry konuklar için toplantı odamızı şık bir çay davet alanına çevirirken ben de Gülşah ile lafladım.
Keyifle okuyun.
                  

Happy: Merhaba Gülşah, kurabiyeler çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Gülşah: Merhaba afiyet olsun, yaparken bile mutlu oldum isminizden sebep.

Happy: Teşekkürler. Geçen hafta yoğun ama bir o kadarda keyifli ve başarılı bir hafta oldu. Şirket politikası olarak en ufak şeyleri bile kutlarız da biz. O sebeple bugün mesaiyi erken bitirip 5 çayı yapacağız. Biraz senden bahsedelim. Markanın adı bile ilginç nedir hikayesi?

Gülşah: Markayı 2013'ün uğuruna inanarak 15 Ocak'ta kurdum, internet sitemin ve sayfamın hazırlanması bir haftayı buldu. Adımız Pastafaryan. Çıkış noktam; Pastafaryanizm. Manası da; akıllı Tasarım iddialarını eleştirmek için oluşturulmuş parodi hareketin adı. Oregon Eyalet Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan Bobby Henderson tarafından 2005'te ortaya atılmış. Uçan Spagetti Canavarı da bu hareketin simgesi. Bu harekete katılanlar kendilerine PASTAFARYAN diyorlar. Fakat biz uyuşuklar aslında İngilizce ve İtalyanca'da makarna anlamına gelen bu kelimeyi tutkumuz olduğunu keşfettiğimiz pasta anlamında kullanıyoruz. Bu hareketi pasta yaparak geliştirmeyi tercih ettik ve bundan yola çıkarak kendimize "Pastafaryan" dedik, yani "Pasta canavarı".



Happy: Demek pasta canavarı? Çıkış noktan ve felsefesi en ilgimizi çeken şeylerden biri. Yeteneğini nasıl fark ettin, daha önceki konuşmalarda kamera ve fotoğrafçılık bölümü mezunu olduğunu söylemiştin?

Gülşah: Kızımın doğum günü için pasta araştırırken aklıma bu işi yapmak düştü. Normalde 2 yumurtayı kırıp kek yapamayan ben, araştırmacı ruhum sayesinde bugün çok güzel pastalar yapabiliyorum. Ailem ve yakın arkadaşlarım bile inanmıyor bunları benim yaptığıma. Çünkü ben onların gözünde bu işler için yaratılmış biri değildim. Ama şunu anladım ki, insan isteyince yapamayacağı hiçbir şey yok. Bir iki denemeden sonra gelen tepkiler beni çok mutlu etti, insanlar pastalarımın hem göze hem damağa hitap etmesinden memnunlar. Piyasadaki ve pastanelerden aldığınız standart pastalardan farklı olarak kendime özgü bir tat yakaladığımı düşünüyorum. Tabii işimi keyifle ve mutlulukla yapmamın da çok etkisi oluyor. 

Happy: Sadece pasta üzerine değil ama ürünlerin mesela bizim için yaptığın kurabiyeler var?

Gülşah: Evet, pastanın yanı sıra kurabiye ve kekmekte yapıyorum. Kekmek; benim dilimde cupcake demenin  Türkçe'si. 

Happy: Kekmek ne güzel bir kelime olmuş. Nedir senin kekmeklerini farklı kılan?

Gülşah: Kekmeklerde asıl önemli olan üzerindeki figürlerdir, siparişi veren kişinin ya da hediye edilecek kişinin karakterini yansıtıyor olması çok önemlidir. 



Happy: Bir başına değilsindir umarım, müşteriyle bu kadar dirsek temasında çalışıp her işe nasıl yetişiyorsun?

Gülşah: Bu işte yalnız değilim tabi, gelen siparişlere bir kişinin yetişmesi imkansız hem de fikir alışverişi yapabildiğim, aynı frekansta olduğum bir de arkadaşım Ayça var. Onunsa küçüklüğünden beri hayaliymiş pastacılık ama bu işe atılmak için beni beklemiş sanırım :))

Happy: Tıpkı Worry ve ben gibisiniz yani. Dükkan açmayı düşünüyor musunuz?

Gülşah: 2014'e yetişecek olan farklı bir dükkan düşüncemiz var. Tabi bunun için hazırlıkları ağırdan alıyoruz ki her şey istediğimiz gibi olsun. Şu anda siparişleri internet sitemiz ve Facebook sayfamız aracılığıyla alıyoruz.

tık tık tık tık tık tık

Happy: Organizasyonlarınızdan biraz bahsedersek?


Gülşah: Tabii, özel durumlarda organizasyon da yapıyoruz. Mesela aileler bebeğinin dünyaya geleceği gün ondan başka hiç bir şeyle ilgilenmek istemez. Oda süslemesi, bebek şekerleri, ikram için şerbet ve doğum fotoğrafçılığı konusunda da yardımcı oluyoruz. Bebekleriyle ilk kucaklaşmalarını belli bir konsepte dayalı olarak süslenmiş bir odada sabırsızlıkla bekliyor aileler. Bunlar bakıldığında küçük şeyler ama insanları ruhsal olarak inanılmaz doyurur ve mutlu eder. Diş partisi, 1 yaş partisi, Baby Shower ya da herhangi bir özel gün için, müşterilerimize sadece bir konsept belirlemek ve konukları davet etmek düşüyor.

                               
Happy: Biz sana Facebook'tan ulaştık bir kaç telefon görüşmesi ve şu an buradasın, benim de bir gözüm kurabiyelerde : )

Gülşah: Genelde işlerimizi telefonla yürütüyoruz. Bize istedikleri konsepti ya da şekli bildiriyorlar ve gerisini bize bırakıyorlar. Ya da pasta sahibinin kişisel özelliklerine göre bir tasarım yapıyoruz. Pastaların hazırlanma süresi 2 gündür, bu yüzden özel günlerinden 2 gün önce sipariş vermeleri gerekiyor. Pastamız hazırlandıktan sonra, küçük hediyeler ve mumlarımızla şık Pastafaryan kutusunda servis ediyoruz. Duruma bağlı olarak, genelde kapıya teslim ediyoruz.

Happy: Kullanılan malzemeler bizim için çok önemli, eminiz bu yazıyı okurken unu ne, yağı ne, çikolatası ne diye düşünen bir çok insan vardır.

Gülşah: Evet, genelde yapılanın aksine Pastafaryan'da hem kaliteli hem de tat olarak en uyumlu ürünler kullanılıyor. Çikolata da mesela Elit kullanıyoruz, kıvamı ve lezzeti mükemmel oluyor. Şunu da belirteyim, asla hazır pasta kekleri kullanmıyoruz, her pastamız için taze kekler pişiriyoruz. Görselliğinin yanı sıra tadının da muhteşem olması gerek.

Happy: Teşekkürler Gülşah, eğer bugün acil bir sipariş yoksa bizimle çaya kalmanı çok isteriz. Zaten Worry asla gitmene izin vermeyecektir. Daha kullandığın her malzemeyle ilgili yüzlerce soru soracaktır. Hazırlıklı ol :)

Gülşah: Tabi ki büyük keyif alırım.
       











Sevgiler,
Happy
^.^
www.dontworrybehappy.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder